Az égett állat büdösebb, mint valaha

2009.08.28. 14:58 Földes András

 Az égett állat eredetileg egy petymeg volt, aki békésen élte életét a petymegek jellemző élőhelyén, amíg valaki ismeretlen okból el nem pusztította, és még bizarabb ösztönöknek engedelmeskedve fel nem szögezte egy kis falapra.

A petymeggel, ha jól emlékszem, a kétezres évek derekán találkoztam, amikor behozta a szerkesztőségünkbe Szily László, hogy az Ötéves Az Index munkacímű projekt keretében lángszóróval szénné égessük.

Valószínűleg az Ötéves Az Index kiadványon ül egy olyan átok, mint ami egyébként a múmiáknál ismeretes, mert minden, ami ezzel a soha el nem készülő könyvvel kapcsolatos, legalább is furcsa.

Homály fedi, miért őrzött a Szily család kitömött petymeget a lakhelyén, és pontosan milyen célból égettük el a szegény teremtés porhüvelyét. Ahogy azt is, hová tűnt a fémdobozba zárt preparátum évekre. A doboz mindenesetre váratlanul előbukkant egy halom megsárgult Kretén magazin és Mozgó Világ alól.

Rövid empírikus vizsgálat után megállapítottuk, hogy a dobozból olyan szag árad, mint amikor egy ismerősöm kislánya megforgatta a Barbie-ját egy grillsütőn. Hogy ez mit jelenthet, nem tudjuk, de a sokat megélt tetemet a költözésre ítélt holmik közé helyeztük. További sorsáról beszámolunk.

Szólj hozzá!

Címkék: költözés petymeg

A bejegyzés trackback címe:

https://koltozes.blog.hu/api/trackback/id/tr701344284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása