Hókusz-fókusz és metaforatöltő állomás

2009.08.27. 15:43 don B

Már bedobozoltam a velem költöző papírneműt, de a Paprika tv legesetlenebb Skandinávia-szakértőjének inszinuációval felérő felszólítására beletúrtam a dobozba. Viszonylag felülről sikerült kihalászni három dokumentumot. Ahogy nézem, égető szükségem lesz rájuk Ódudán (is).

Egy cikk: Kálmán–Prószéki–Nádasdy–Kálmán C.: Hocus, Focus, and Verb Types in Hungarian Infinitive Constructions („deals with the corrective and neutral or level prosody sentences in Hungarian...” – mellesleg jó cikk).

Meg még egy cikk. Jakusné Harnos Éva: A metaforák a nyomtatott sajtó politikai híreiben. Olyan fejezetcímek vannak benne, hogy Két példa a metafora szemiózisára, vagy A metaforák és a sajtószövegek rejtett tartalma. „A befogadó a metafora megértésekor úgy érzékeli az érzelmi tartalmat és az értékítéletet, hogy a közlő rejtve marad, mivel nem fejti ki explicit módon az ítéletet alátámasztó érveit. Az érzelmi tartalom kikövetkeztetése a befogadó feladata, tehát nem vádolhatja a közlőt azzal, hogy mondanivalója tárgyáról valami negatívumot állított.” Úgy vigyázzatok!

A harmadik már-már ereklyeszámba megy (legalább is nekem, exolajmérnöknek). Olajipari értelmező szótár. Összeállította: dr. Wilde György. Tudják mi az a bunkerolaj? A CFPP, a Conradson-szám, a zavarosodási pont, a szlop? Mi a pakura, és mi a gudron? Miről nevezetes Titusville? Ha megpukkadnak se árulom el. De azt igen, hogy „Az olajipari gyakorlatban nem tekintik töltőállomásnak az ún. »üzemi kutakat«, ahol a gépjárműveket és munkagépeket üzemben tartó, saját gépeinek kiszolgálására létrahozott töltőállomás, amely kizárólag ezek üzem- és kenőanyag ellátására használatos, és amelyet közúti forgalomtól hozzá nem férhető helyen (pl. üzem vagy építkezés zárt területén) telepítettek.” Megjegyezték?

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://koltozes.blog.hu/api/trackback/id/tr401342108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HulyeReklamok 2009.08.27. 15:48:35

"Titusville is a city in Crawford County, Pennsylvania, United States. The population was 6,146 at the 2000 census. In 1859, oil was successfully drilled in Titusville, resulting in the birth of the modern oil industry.[1]"

en.wikipedia.org/wiki/Titusville,_Pennsylvania

Any questions anyone?

gelsystem 2009.08.27. 15:49:03

süti!
és legalább jobb lesz?
mer az elmúlt pár hónapban ratyi volt...

Doryyka 2009.08.27. 15:55:21

Már nem tudnám megmondani, mi a gudron és a pakura pontosan, de valami lepárlási termék, méghozzá vákuumos, szerintem, valaha volt Kémiai technológiákon...

terasz9 · http://www.teremibalazs.hu 2009.08.27. 15:59:45

Ti ott bent olajat szőkítetek, hogy ilyen ex-olajmérnököket alkalmaztok?!

gergo · www.indafoto.hu/ppgergo 2009.08.27. 16:10:01

volt anno leleplezos olajszokitos-videosorozat, gondolom ezekutan muszaj volt elbujtatni a koronatanut. most lebuktal


a tobbi itt:

www.petroleum.hu/wildeszotar.htm

Összeállította: dr. Wilde György

Lektorálta: dr. Deák Gyula

Magyar Ásványolaj Szövetség 2002

gergo · www.indafoto.hu/ppgergo 2009.08.27. 16:11:08

Doryyka: remelem nem a vegyiparban dolgozol, ha ennyire elfelejtesz mindent, amit BME/ELTE-n tanultal ;)

egeresz 2009.08.28. 10:59:46

@gergo:
Turbinaolaj
nagyteljesítményű hőerőgépek [..] kenőanyaga [..] kiváló oxidációs stabilitással, jó rozsdagátló [..] képességgel rendelkezik. [..] Összetétele: 2 rész Vilmoskörte, 1 rész Martini bianco.

Kivallo szocikkek vannak benne!
:-)
süti beállítások módosítása