Szafari Újpest, avagy mit eszünk mi?

2006.08.22. 17:42 Földes András

Vajon mi volt az első dolgunk azután, hogy elfoglaltuk vadonatúj őrhelyünket a határvidéken? Meglocsoltuk a virágokat? Nagyság szerint sorba állítottuk a könyveket? Szortíroztuk a ceruzákat? Nem.

Fotó: Földes András

Újságíróink szétszéledtek, hogy Jack Londont idéző bátorsággal felfedezzék a vidéket, amit a bennszülöttek egyszerűen csak Újpestnek neveznek. Köztudott, hogy új kultúrákat legegyszerűbb a gyomrunkon keresztül megismerni, ezért a környék éttermei, kifőzdéi és kocsmái fölé emeltük az újságírás szimbolikus nagyítóját. Mivel az italméréseket felderítő csapat végül nem érkezett vissza a szerkesztőségbe, olvassák gasztronómiai körképünket.

Winkler autós-újságíró a motorizált kultúra egyik templomához, a Pizza Huthoz vezette csapatát, megállapítva, hogy a hely konyhája helyett leginkább vécés Gyuri tevékenységéről nevezetes.

Mikes nyomolvasó a piac egy kifőzdéjében szerzett Krúdy Gyula-i élményeket.

Miközben Karotta gyakorlatilag beköltözött egy kávézóba, azon keseregve, hogy nem kocsmárosként futott be karriert, Etele ódát írt a sajtos-tejfölös lángoshoz. Jelen sorok írója pedig egy alföldi kisvárosba teleportálódott egy lila Walt Disney-cukrászda segítségével.

Tekintsen bele tapasztalataink teljes tárházába itt >>>

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://koltozes.blog.hu/api/trackback/id/tr4412700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geri · http://www.geritwo.hu 2006.08.23. 14:14:54

"Az Index gasztrotúráján megismerkedhet Budapest távoli, keleti végeinek konyhájával,"

A keleti végekkel, Újpesten. Aha.

homeless 2006.08.25. 11:53:29

Egy "bennszülött" mondja: az újpesti piac - mely külön cikket érdemelne echte piac-jellege miatt - két lángost is tartogat a gasztronómiai kirándulások kedvelőinek. A cikk szerzői pont a rosszabbat kóstolták meg, szóval érdemes jobban körülnézni. Szóval van a közelben egy nemrég europanizált (felújított) lacikonyha, ahol a városrész legjobb lángosát sütik (még "kijevi" izesítésű is van).

A körképből egyébként kimaradt a szintén a közelben levő Külvárosi kávéház, mely kicsit olyan, mint Párizsban a Pompidou központ: az ember nem érti, hogy mit keres ott, ahol van. Érdemes megnézni, miért. Ide a múltkor a nagy Usztics Mátyást láttam betérni, ami azért sokaknak garanciát jelenthet a minőségre...

moli 2006.08.31. 16:49:09

a pizzahut.. hat kar volt.
süti beállítások módosítása