Bérlő Bérleményt Bérleti Szerződés lejártakor átadta

2019.07.01. 07:32 Nagy István Gábor

 ahogy átvette, de legalábbis elhagyta.joined_video_6cd89523d8b540018e254cda26c55af2_1.gif

10 év, huss.

Szólj hozzá!

Címkék: költözés2019

Ijesztő bazmegolás az Index régi székházában (18+)

2009.09.01. 00:08 szily

Nem kevesen vádolják azzal a Költözésblogot, hogy idegesítően bennfenteskedő és áljópofa. A válaszom: ezeknek a kritikusoknak teljesen igazuk van, milyen is lenne egy szerkesztőség költözését dokumentáló alkalmi blog? A szerencse az, hogy legrosszabb esetben is napokon belül pár évre kikapcsoljuk. Ha már bennfentes, legyen kövér, a régi szerkesztőség utolsó napján készült, alant látható videó nemcsak intimpistáskodó, hanem nagyon trágár is. És kiderül belőle, milyen fura idegesség uralkodott az egyharmincas belmagasság alatt. Azóta beköltöztünk a Flórián térre, ahol minden tágas, levegős és vidám, a végképp unalmas részletekkel nemsokára jelentkezünk.

 

124 komment

Címkék: videó trágár újpest költözés2009

Orbán Viktor sötét titka

2009.08.30. 20:07 bodoky

2001 óta szolgáló, leharcolt íróasztaltól vettem búcsút a költözésnél, az alsó fiókban őriztem a kiemelt ügyek hordalékait. Ahogy kipakoltam a poros dossziékat, sorra megelevenedtek az elmúlt nyolc év nagy történetei: az In-Forrás Kht. viselt ügyei, Baja Ferenc és a Proware Kft. Vörös Csapata, a Szíjjártó Péter K. T., a Fidesz-MPSZ kabinettitkára által aláhamisított képviselői szignók, a Matáv macedón leányvállalatának offshore-számlája,  Friderikusz pártelnöki  hangpostája, az Antall-féle ügynöklista, az MKB-s bélyegző, amelynek segítségével M. Z. a Fortus nevében számlázott olajat, warezügyek házkutatási és lefoglalási jegyzőkönyvei, az APEH-jelentés, amivel 12 milliárd forinttal zsarolta Csányi Sándort valaki, valamint egy szénakazalnyi 2006-os túlkapásos perirat, és az MVM-ügy vizsgálati jelentései.

Előkerült néhány titkos minősítésű anyag is, a sajátosan magyar államtitok-gazdálkodás – hogy tudnillik amit az egyik ötven évre titkosít, azt a másik az első adandó alkalommal kiszivárogtatja, és vice versa – különösebb következmények nélkül sárguló bizonyítékai. Megannyi furcsa kordokumentum, amikre a „befújta a szél az ablakon” fordulattal szokás hivatkozni, és ha sztori lesz belőlük, először nagy felhajtás, majd terelés, maszatolás, sunnyogás, valamint  sajtóhelyreigazítási-, rágalmazási és kártérítési perek követik. És bár sok milliárd forintos kétes ügyekről tanúskodnak, a végén legfeljebb az újságírót veszik elő állam-, titok-, vagy becsületsértésért, mert ebben a kibulizott országban ez volt az ártatlanok kora.

99 komment

Címkék: íróasztal relikviák

Krumplival és sörösüvegekkel dobálták meg az Index ügyvédjét az óbudaiak

2009.08.29. 11:46 szily

Azt mondom Hell's Angels, és meg se rezzem. Azt mondom állig felfegyverzett mudzsahedek, és csak mosolyog. Azt mondom, Miklós utcai lakásszövetkezet, és sírva fakad. Az óbudaiak még az Index legendásan kemény jogi képviselőjén is kifogtak egyszer, íme az egyes szám első személyben elmesélt Dr Bodolai-történet arról, hogyan néz ki egy sima jogi aktus a fővárosi Duna felső folyásánál:

Amikor megtudtam, hogy a Flórián térre költözünk, többszörösen összerándult a gyomrom. Egy  bank bankbiztonsági főosztályán töltöttem a gyakorló éveimet kezdő jogászként, és a főosztály férfi tagjainak kb. 2 havonta ügyeletet kellett adni. Ennek a célja az volt, hogy egy vakriasztás esetén kell egy belső ember, aki hatástalanítja a riasztórendszert. Megtörtént, hogy egy macska kúszott be egy padlásablakon, és ez indította be a mozgásérzékelőt valamelyik fiókban hajnali háromkor, ilyenkor reggelig egy dühös, zászlósfarkú, mindenre kész kandúrt kergettünk a fiókigazgatónővel, hogy semlegesíteni tudjuk a rendszert. Egy Flórián téri riasztáskor is hasonló élményben reménykedtem. Tévedtem. A fiók portáljára valaki egy egész parabellumtárat lőtt hajnalban, a belövésnyomokat két napig vizsgálták utána a rendőrök.

Ennél jóval keményebb volt, amikor egy ügyvédkolégám megkért, menjek el egy Miklós utcai lakásszövetkezet közgyűlésére helyettesíteni, levezető elnökként, kapok egy órára 10e ft-ot. Nem gyanakodtam. A helyszínen, az egyik fél kilométeres panelház földszintjén kialakított színházteremben! döbbentem rá, hogy egy ilyen közgyűlés a legrosszabb, nyugdíjasokkal teletűzdelt társasházi közgyűlést is űbereli, mert itt minimum 500 lakónak van szavazati joga, és a szövetkezet éppen szakadás előtt állt. Én történetesen a gyengébb tábor képviselőjeként jelentem meg, ez akkor tudatosult bennem, hogy amikor bemutatkoztam, és elmondtam ki bízott meg, az első sorban ülő, bebaszott szövetkezeti B közép  először műanyag poharakkal, majd krumplival és sörösdobozokkal, végül kőbányais üvegekkel kezdett dobálni. Úgy mentettek ki valami ablakon keresztül a zsölye mögött a megbízók. A díjat persze azóta sem kaptam meg, és pavlovi reflexszel gyorsítok autóval, ha a háztömb mellett haladok el a Szentendrei úton.

 

66 komment

Címkék: erőszak prolik óbuda

Utolsó poszT Újpestről

2009.08.28. 17:59 ge

Nem egészen 1 perc múlva a fiúk lekapcsolják és vége, megszűnik az internet az újpesti szerkesztőségben. Már csak néhányan pakolunk, dobozolunk és szerelünk, sőt van aki az utolsó bögréket mosogatja épp. Fotót csinálni nincs erőm, ég áldjon újpesti hálózat, a naplemente fényében még egyszer klikkolok a ment & bezár-ra és viszlát.

7 komment

Index a posztapokaliptikus zónában

2009.08.28. 16:57 Földes András

Amíg szeretett cégem nem költözött Újpestre, nem gondoltam, hogy van olyan zónája Budapestnek, ahol rákészülés nélkül leforgathanák Tarkovszkij nyomasztó Stalkerjét.

foldesandras: IMG 2630

Mivel a nagyjátékfilm-forgatások jelentős bevételt jelenthetnek mind szűkebb, mind tágabb pátriánknak, rövid képriportban mutatjuk be a szerkesztőségünktől legfeljebb tízpercnyi gyaloglásra/kerékpározásra található forgatási helyszíneket.

A táj vérmérséklettől függően nevezhető romantikusnak, izgalmasnak vagy akár fílingesnek, mi azonban egyszerűen csak örülünk, hogy nem kell többet ide jönni.

Nézze meg, honnan tudósítottuk Önt eddig >>>

150 komment

Címkék: költözés fotó újpest

Joób Sándor a címekkel birkózik

2009.08.28. 15:13 szily

Belpolitikai fregoliemberünket mnelankolikus hangulatba hozta a költözés közben előkerült papírhalom. Librofíliás romantika Joób-módra:

Az íróasztalom alatt halomban gyűlik a szemét: megsárgult újságok,
olvashatatlan jegyzetek,amiket pedig valamikor én írtam telefonálás
közben, két Mikulás-csomag (nem az enyém), pizzadoboz benne
betonkeménységű pizzaszéllel, Manuel márkájú zacskós presszócukor,
valamint a Válságkezelés és növekedés - Stratégia az erős
Magyarroszágért című színes kiadvány, amit 2009 februárjában maga
Gyurcsány Ferenc a Magyar Köztársaság Miniszterelnöke (így, csupa
nagybetűvel) küldött el az Index szerkesztőségének. Érdekes, két
hónappal később már nem ő volt a Magyar Köztársaság Miniszterelnöke.

Ide írok néhány címet az alattam heverő újságokból, lehet tippelni, mikoriak:

Szabó Leslie. Csőd! Megasztáros az APEH Markában

Puskás sírjánál a Real

Bajnai megszorít, Gyurcsány tovább küzd

Gregor Bernadett a megcsalásról: Családjáért viselte el a hűtlenséget

Megállt az orosz hadsereg - Dmitrij Medvegyev államfő Nicolas Sarkozy
francia elnökkel tárgyalt a kaukázusi helyzet rendezéséről

Rémes piaci valóság almaügyben

Nincs bocsánat Dézi gyilkosának

Magyar csoda! Válságban is kaszálnak a bankok

Az SZDSZ kiadta Gyurcsány útját

Cenzorka újra bevetésen - A szocialista párt friss elnöke elkötelezett
híve volt az Aczél György-i kultúrpolitikának

 

Szólj hozzá!

Címkék: lelet romantika újpest költözés2009

Hol lehet jót ebédelni a Flórián tér környékén?

2009.08.28. 15:00 szily

Cégcsoportunk pár pionírja hónapok óta teszteli a leendő környék kifőzdéit. Blogot is csináltak a kalandokból, íme.

22 komment

Címkék: blog evés óbuda

Az égett állat büdösebb, mint valaha

2009.08.28. 14:58 Földes András

 Az égett állat eredetileg egy petymeg volt, aki békésen élte életét a petymegek jellemző élőhelyén, amíg valaki ismeretlen okból el nem pusztította, és még bizarabb ösztönöknek engedelmeskedve fel nem szögezte egy kis falapra.

A petymeggel, ha jól emlékszem, a kétezres évek derekán találkoztam, amikor behozta a szerkesztőségünkbe Szily László, hogy az Ötéves Az Index munkacímű projekt keretében lángszóróval szénné égessük.

Valószínűleg az Ötéves Az Index kiadványon ül egy olyan átok, mint ami egyébként a múmiáknál ismeretes, mert minden, ami ezzel a soha el nem készülő könyvvel kapcsolatos, legalább is furcsa.

Homály fedi, miért őrzött a Szily család kitömött petymeget a lakhelyén, és pontosan milyen célból égettük el a szegény teremtés porhüvelyét. Ahogy azt is, hová tűnt a fémdobozba zárt preparátum évekre. A doboz mindenesetre váratlanul előbukkant egy halom megsárgult Kretén magazin és Mozgó Világ alól.

Rövid empírikus vizsgálat után megállapítottuk, hogy a dobozból olyan szag árad, mint amikor egy ismerősöm kislánya megforgatta a Barbie-ját egy grillsütőn. Hogy ez mit jelenthet, nem tudjuk, de a sokat megélt tetemet a költözésre ítélt holmik közé helyeztük. További sorsáról beszámolunk.

Szólj hozzá!

Címkék: költözés petymeg

Új fotók: a Velvet-Blog.hu-orgiák leendő helyszíne

2009.08.28. 14:52 szily

Blumi vadi friss képei az új szerkesztőségi dohánygyár egyik szárnyáról.

Az albumhoz kattints a képre.

1 komment

Címkék: fotó óbuda költözés2009

Titkos belső utasítás a csúnya szavak használatáról az Index címeiben

2009.08.28. 13:44 szily

Íme egy újabb adag leleplező erejű, néhol vicces, néhol megrendítő kép a szerkesztőség költözéséről, az Utolsó vacsora etetőanyagtól Gyurcsány Ferencig, megintcsak Fenyő Balázs kegyetlen optikáján keresztül.

16 komment

Címkék: fotó újpest költözés2009

Elkezdődött

2009.08.28. 09:42 ge

Gyors reggeli beszámoló: az ötödik emeletet ellepték az Elefánt Teher markos legényei, és egy rövid, ám fülledt eligazítást követően kezdetét vette a költözés.

Eközben a negyedik emeleti szerkesztőségben csend van és nyugalom, lassan szállingóznak utolsó újpesti munkanapjukra az Index újságírói. Felemelő percek ezek, izgulok.

geszter: DSC00011

2 komment

Márpedig vannak, akik szeretik Újpestet

2009.08.28. 07:05 -sg-

Előttem az Újpesti Helytörténeti Értesítő XV. évfolyamának 1., 2. és 4. száma, amiből Szily már idézett. (Nincs meg valakinek a 3. szám? Égetően fontos lenne!) Kivételes színvonalú orgánum olyan csodás nyitómondatokkal, mint a "Dr. Plósz Sándor neve úgy csillog Újpest díszpolgárainak sorában, akár a színes mozaik a járásbíróság homlokzatán". Ugyan melyik indexes szerkesztő lenne elég merész ahhoz, hogy olyan lényegre törő címet adjon egy cikknek, mint a "Pállya Celesztin 1917-ben készült hegedűje"? Ugyan mikor fogunk mi olyan kincset érő témákat találni, mint az ajkacsingervölgyi kriptongyár (amit sajnálatos módon még nem nyilvánítottak műemlékké)? Ugyan mikor fogja bármelyik újságírónk olyan kompromisszumokat nem ismerő oknyomozó munkával feltárni az igazság bármely kis szeletét, mint Krizsán Sándor a káposztásmegyeri lakótelep történetét az évszámok tükrében? Tudta ön például, hogy 1991-ben rendeztek először gokartversenyt a Homoktövis utcában? És hogy 1995. december 31-én szűnt meg a KÁCSAKÖ? Vajon lesz-e legalább ennyire részletes helytörténeti szemle Óbudán? A választ sejtjük, és nehéz szívvel ismerjük be: bármilyen mennyország vár minket a III. kerületben, egy 32 oldalon nyomott, negyedéves folyóirat nagyon fog hiányozni nekünk. Egyébként a költözésünk napja éppen az Egyesült Izzólámpa és Villamossági Rt. dolgozói által végrehajtott sikeres sztrájk 82 éves évfordulóján lesz.

4 komment

Címkék: lelet újpest káposztásmegyer

Választási csalás a szemétdomb mélyén

2009.08.28. 00:54 magyari.peter

Egy apró zacskó kristálycukor, kupak, újságpapírrá érdektelenedett újságok és az Energia Klub "Panasz Kézikönyv" című kiadványa alatt találtam az asztalomon mintegy 300 darab kitöltetlen kopogtatócédulát. (Hivatalosan ajánlószelvényt.) Időközi országgyűlési választáshoz való mind, októberben Pécsen, novemberben pedig Csornán szór majd ilyeneket az állam legközelebb.

A választási csalás megvalósítására alkalmas fénymásolt fecnihalom az asztalomon lévő dolgok viszonylag felső rétegéből került elő. Bohus Pétertől örököltem a helyet 2007 augusztusában, és az ő cuccai  legalább 23 centivel az ajánlószelvények alatt kezdődtek. (Öt üveg féldekás kommersz tömény, egy csomag indiai cigaretta [Gold Flake márkájú, nem dohányból], számos MSZP-szóróanyag 2006-ból és egy drogpolitikai DVD [a szoc.- és családügyi min. gondozásában] a legizgalmasabb darabjai e mélyrétegnek.) 

E körülmény arra kényszerít, hogy én számoljak el a gyanús kis pakkal.

Nos, az ajánlószelvényeket egy DVD és egy nyomtatott levél kíséretében kapta az Index az idén januárban tartott ferencvárosi időközi választás után. A filmen egy álarcot viselő fiatelember torzított hangon arról beszélt, hogy ő egy párt megbízásából megvezetett egy másik párthoz tartozó jelöltet, direkt hamis kopogtatócédulákat gyűjtött a nevében, és áldozatát ezért zárták ki a jelöltek közül. Bizonyítékul küldte a fecniket.

A küldeményről úgy éreztük, hogy nem kizárt, hogy a kizárt képviselőjelölt készítette azért, hogy tűnjön, mintha akaratán kívül csalt volna. Erre a merész feltételezésre az is okot adott, hogy az álcázott vallomástevő olyan meleg hangon méltatta szegény "megvezetett" képviselőjelöltet, ami arra engedett következtetni, hogy ezt a szöveget a jelölt esetleg önmagáról írhatta. E feltételezett nárcizmust nem táplálnánk tovább azzal, hogy megnevezzük az illetőt, ám aki gyorsan visszaolvassa korabeli cikkeinket a választás alakulásáról, az könnyen megfejtheti e rejtélyt.

Az első 13 megfejtő között 33-33 darab hamis kopogtatócédulát sorsolunk ki. Hogy ne lehessen e cédulákkal soha (se rossz szándékkal, se megvezetettként) visszaélni, mindegyik nyereménytárgyat előre kitöltjük az Index Párt nevére.

31 komment

Az Index üdvözli az új szerkesztőséghez legközelebb eső mikroblogot

2009.08.28. 00:17 szily

És mivel mi testületileg tumbleresek vagyunk, a süveglengetés a cevtmn nanoblognak szól, amelyiket itt mikroblogolnak: 

1 komment

Címkék: web2 óbuda mikroblog tumblr költözés2009

A Tibibolt szomorkodik

2009.08.27. 18:21 ge

"Néhányat elsiratok, de azért volt köztük sok nyomoronc is" - szomorkodtak a délutáni citromos Gösser vásárlásom közben a Tibi Csemege eladónői. Később a következőket hallottam: "van a Velveten egy szőke lány, na az aranyos, de van egy vöröske, na az meg mindig telefonál".

2 komment

Költözik az Inda is

2009.08.27. 18:09 szily

Szegény ember portálja a blog, ugye, az egyéb szolgáltatásokról nem is beszélve, így az Indexszel együtt az Inda csapata is mozdul Óbudára, íme egy poszt erről, pompás fotókkal.

Szólj hozzá!

Címkék: inda újpest költözés2009

Az eddigi legjobb komment a Költözésblogon

2009.08.27. 16:41 szily

Ezt írta Távoli Fitymacsattogás nevű olvasónk egy újpesti helytörténeti tényt kommentálva, volt egyházi iskolásként nagy örömmel köszöntöm a blog első prédikációkritikáját.

Távoli Fitymacsattogás   2009.08.27. 16:16:29
"Tudta-e Ön, hogy a káposztásmegyeri katolikus plébánia első vezetője, Tomka Ferenc 89 nyarán a Falemez utca 5-ben kapott szolgálati lakást?"

És milyen kibaszott fárasztó prédikációkat tartott abban a kurvajó, modern kápmegyeri plébánián!
Az volt a módszere, hogy nagyokat hallgat a szószéken, aztán hadarva ledarál három mondatot. Aztán megint hallgat egy nagyot.
Hittudósnak valószínűleg jó koponya, de előadónak eléggé fárasztó volt.
Vagy van.

2 komment

Címkék: vallás újpest káposztásmegyer költözés2009

III. kerület, mocskos terület

2009.08.27. 16:37 h3llo

Ide megyünk. A hely, amiről Szasza az Actionben már kilencvenhétben - amikor még a Kicsi Dope, meg Miksa volt a király - megénekelte, hogy itt aztán nincs a falon feszület.

A Kartell VIII. meg a XIII.-jának mintájára megalkották saját kerületük himnuszát egy szexis, felejthetetlenül vonagló vokálos csaj segítségével (sajnos most nem jut eszembe a neve). Szendrey "Mocsok Sex Führer Stb." Zsolt ekkor még kinézetre egy Mike Patton volt, Pityinger Péterrel a háta mögött elénekli, hogy itt, a harmadik kerületben lett mocsok a lelke, lett ő a hiénák között a farkas. Elcsattan egy don padre-csók Dopemantől, és Zolee is áldását adja a kerület császárára. Reméljük, minket is ilyen gengszter tiszteletadással fogad majd a kerület.

3 komment

Címkék: költözés2009

Előbukkant a narancssárga bőrbe bújt populizmus

2009.08.27. 16:26 haaszj

Amikor Szily kolléga megjelent mellettem a Magvető gondozásában a Tények és tanúk sorozatban megjelent Marosán György-könyvvel, a csodálatos Tüzes kemencével, olyasmit éreztem, mint a vidéki MSZP-s, amikor elmutyizható uniós pénzzel álmodik. A költözködés csodás lehetőség, hogy olyan rejtett vackokat vegyünk a kezünkbe, amiket csak valami tévedés miatt nem dobtunk ki már két költözködéssel ezelőtt, és amik ebből kifolyólag biztosan velünk maradnak még legalább két költözködésnyi időt. És ha ez a valami egy könyv, akkor fel is lapozzuk gyorsan, miközben mindenki lázasan lomtalanít, talán nem szúr senkinek szemet, hogy megmártózunk a mélyvörös magyar múltban.

Szólj hozzá!

Címkék: könyv költözés2009